Target Course Schedule

  1. Home
  2. Programme
  3. Target Course Schedule

Target Course Schedule

18th January, 2019
TimeTopicDurationFaculty
09:30 – 11:00TC 1 : Hand rejuvenation
09:30 - 09:40Introduction10 min Maya Vedamurthy
09:40 - 10:00Laser rejuvenation20 min
10:00 - 10:15Fillers (HA and Non HA fillers)15 min
10:15 - 10:30Non HA fillers15 minFrancisco De Melo
10:30 - 10:50Fat filler20 minMonisha Kapoor
10:50 - 11:00Q and A10 min
09:30 – 11:00TC 2 : Advanced surgery for scars
09:30 - 09:40Applied anatomy for scar revision surgery10 min Shankarappa M
09:40 - 10:00Selection of technique : which scar - what technique?20 min
10:00 - 10:10Excision and closure10 min
10:10 - 10:40Plasties for scar30 min Madura C
10:40 - 10:50Post revision adjuvant therapies10 min
10:50 - 11:00Q and A 10 min
11:30 – 13:30TC 3 : Neck rejuvenation
11:30 - 11:40Introduction10 min Jaishree Sharad
11:40 - 12:10Combining laser resurfacing and toning for textural improvement in neck.30 minGirish Munavalli
12:10 - 12:40Botox for neck bands30 min Jaishree Sharad
12:40 - 13:00Thread lift20 min Meera James
13:00 - 13:20Skin tightening (HIFU)20 min Alireza Firooz
13:20 - 13:30Q and A 10 min
11:30 – 13:00TC 4 : Vaginal rejuvenation
11:30 - 11:45Introduction15 min Jaishree Venkataram
11:45 - 12:00Vaginal tightening by RF15 min Sejal Desai
12:00 - 12:15Vaginal tightening by laser15 min Jaishree Venkataram
12:15 - 12:35Surgical genital rejuvenation20 min Rajat Gupta
12:35 - 12:50Skin rejuvenation of female genitalia15 min Nina Madnani
12:50 - 13:00Q and A 10 min
14:00 – 15:30TC 5 : Liposculpture
14:00 - 14:20Laser liposuction20 min Sanjay Parashar
14:20 - 14:40Conventional liposuction20 min Sanjay Parashar
14:40 - 15:00Lipolysis (chemical)20 min Abhay Talathi
15:00 - 15:20Non invasive liposculpting20 min Francisco De Melo
15:20 - 15:30Q and A 10 min
14:00 – 15:30TC 6 : Flap surgery
14:00 - 14:15Applied anatomy for flap surgery15 min Biju Vasudevan
14:15 - 14:35Choosing the flap technique20 min Shilpa K
14:35 - 14:50Advancement flap15 min Biju Vasudevan
14:50 - 15:05Rotational flap15 min Revathi T
15:05 - 15:20Transposition flap15 min Shilpa K
15:20 - 15:30Q and A 10 min
16:00 – 17:30TC 7 : Management of Varicose Vein
16:00 - 16:15Applied anatomy of veins15 min Vivekananda
16:15 - 16:30Endovascular lasers15 min Vivekananda
16:30 - 16:45Endovascular RF15 min Sumanthraj
16:45 - 17:00Surgical modalities - when to refer?15 min Vivekananda
17:00 - 17:15Ultrasound guided sclerotherapy 15 min Sumanthraj
17:15 - 17:30Q and A 15 min
16:00 – 17:30TC 8 : Botulinum toxin for hyperhidrosis and non-cosmetic indications
16:00 - 16:10Introduction10 min M K Shetty
16:10 - 16:30Treatment of axillary hyperhidrosis20 min Shehnaz Arsiwala
16:30 - 16:50Treatment of palmoplantar hyperhidrosis20 min M K Shetty
16:50 - 17:10Botulinum toxin for other indications
(Mesobotox for pore reduction, hidrocystomas, meralgia paresthetica and others)
20 min Shehnaz Arsiwala
17:10 - 17:30Q and A 20 min
19th January, 2019
TimeTopicDurationFaculty
09:30 – 11:00TC 9 : Assorted Advance Dermatosurgery
09:30 - 09:40Introduction10 min Amit Kerure
09:40 - 10:00Dimple creation20 min Satish H V
10:00 - 10:20Microblading20 min Amit Kerure
10:20 - 10:50Breast augmentation and mastopexy30 min Satish H V
10:40 - 11:00Q and A 10 min
09:30 – 11:00TC 10 : Eyebrow and beard transplantation
09:30 - 09:40Introduction and anatomy10 min Aman Dua
09:40 - 10:00Challenges in non-scalp transplantation20 min Kavish Chauhan
10:00 - 10:20Eyebrow transplantation20 min Kavish Chauhan
10:20 - 10:40Beard transplantation20 min Aman Dua
10:40 - 11:00Q and A 20 min
11:30 – 13:00TC 11 : Periorbital rejuvenation
11:30 - 11:40Introduction and anatomy 10 min Milind Naik
11:40 - 12:00Evaluation of periorbital region20 min Milind Naik
12:00 - 12:20Fillers and fat in periorbital region20 min Aniketh Venkataram
12:20 - 12:30Complications of injectables and their management10 min Aniketh Venkatram
12:30 - 12:50Blepharoplasty Basics20 min Milind Naik
12:50 - 13:00Q and A10 minMilind Naik & Aniketh Venkataram
11:30 – 13:00TC 12 : Sclerotherapy
11:30 - 11:40Introduction10 min Nagesh T S
11:40 - 12:00Sclerotherapy for varicose vein20 min Nagesh T S
12:00 - 12:20Sclerotherapy for vascular malformation20 min Niti Khunger
12:20 - 12:30Sclerotherapy for other indications10 min Shruthi C
12:30 - 12:40Complications and challenges10 min Niti Khunger
12:40 - 13:00Q and A 20 minShruthi C
14:00 – 15:30TC 13 : Microneedle Radiofrequency
14:00 - 14:10Introduction and mechanism of action10 min Swapnil Shah
14:10 - 14:30MNRF for scars20 min Swapnil Shah
14:30 - 14:50MNRF for rejuvenation including tightening of the neck and jowls20 min R Glen Calderhead
14:50 - 15:10MNRF for other indications (striae, hidradenitis suppurativa, axillary hyperhidrosis)20 min R Glen Calderhead
15:10 - 15:30Q and A 20 min
14:00 – 15:30TC 14 : Leprosy surgery
14:00 - 14:20Nerve decompression and biopsy20 min Narendra Manikavachakan
14:20 - 14:40Management of trophic ulcer20 min Eswari L
14:40 - 14:50PRFM in trophic ulcer10 min Eswari L
14:50 - 15:10Management of deformities20 min Narendra Manikavachakan
15:10 - 15:20Management of eye complications10 min Narendra Manikavachakan
15:20 - 15:30Q and A 10 min
16:00 – 17:30TC 15 : Double chin management
16:00 - 16:10Introduction10 min Francisco De Melo
16:10 - 16:30Injection lipolysis20 min Francisco De Melo
16:30 - 16:45HIFU15 min Sharmila Nayak
16:45 - 17:00Threadlift15 min Gulhima Arora
17:00 - 17:20Repositioning of volume loss in lower face20 min Francisco De Melo
17:20 - 17:30Q and A 10 min
16:00 – 17:30TC 16 : Skin grafting
16:00 - 16:10Introduction and tips10 min Munish Paul
16:10 - 16:30Skin grafting for vitiligo surgery20 min Munish Paul
16:30 - 16:45Skin grafting for ulcer management and defects15 min Ramesh K T
16:45 - 17:05Skin banking 20 min Ramesh K T
17:05 - 17:20Adjuvant therapy after skin grafting15 min Ramesh K T
17:20 - 17:30Q and A 10 min Munish Paul

For further details on Workshops & Target courses contact:
S. C. Rajendran
T. S. Vidya
Madura C # +91 9632741998
Savitha A. S # +91 9980512166
The Absolute Journey # +91 998606 9035
scientific@dermaconinternational2019.com